sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Muzica un adevarat remediu pentru sanatate

''Muzica este una dintre cele mai vechi forme de exprimare a omului.''

Se cunoaste foarte putin din efectele ei binefacatoare asupra sanatatii noastre. 

Se pare ca in trecut oamenii stiau mai mult despre puterea vindecatoare a muzicii, iar in secolul I d.H. aceasta modalitate de vindecare a bolilor devenise atat de solicitanta, incat vestitele scoli din Padova si Salermo au considerat important sa o introduca in programul de formare a noilor medici.Unii compozitori ca Johan Sebastian Bach au creat special anumite piese pentru a fi folosite in tratamentul unor afectiuni.


Muzica are efecte extraordinare asupra plantelor si animalelor

Oamenii de stiinta au observat ca plantele cresc mai repede si produc mai multe flori, fructe si seminte atunci cand in incaperea in care sunt ,se asculta muzica instrumentala, mai alesmuzica de  vioara, flaut si armoniu. 
Vacile carora li se pune muzica de Vivaldi, dau mai mult lapte decat cele carora li se pune muzica rock. Plantele isi incetinesc cresterea daca li se pune  muzica rock sau muzica zgomotoasa , nearmonioasa. 
Plantele si animalele simt mai bine ceea ce au nevoie, spre deosebire de unii oameni care de multe ori prefera compozitiile lipsite de armonie.

Meloterapia 

Terapia prin muzicainseamna folosirea muzicii pentru a reface, a mentine, si chiar a imbunatati starea de sanatate generala o omului. 
Cel mai important aspect al terapiei prin muzica este ca aceasta ajuta sa ne distragem mintea de la durere , stres si anxietate.


Folosirea cunostintelor de meloterapie va poate ajuta foarte mult. Muzica ne ajuta sa ne relaxam.
Aplicarea ei in mod inteligent permite individului sa-si creeze o permanenta armonie interioara.
Muzica ne poate modifica radical viata si ne poate ajuta sa atingem echilibrul sufletesc.
Pentru inceput folositi o muzica potrivita perfect cu structura voastra de moment.
Daca sunteti cuprinsi de sentimente de tristete, mai intai ascultati melodii cu acelasi aer melancolic si trist. Treptat alegeti o muzica vesela, plina de optimism. Orice trecere trebuie facuta gradat, pentru a va permite sa asimilati starile si trairile respective, deoarece muzica poate readuce fiinta umana catre originea si adevarata sa esenta.
Cantatul insusi este o forma de meloterapie.
In India functioneaza un centru special pentru tratamentul astmului bronsic, hipertensiunii arteriale si afectiunilor coloanei vertebrale.
Inspiratia si eliminarea aerului din plamani in timpul emisiei sonore duc la cresterea ventilatiei pulmonare, iar aceasta ajuta la vindecarea bolilor ca: bronsita, astm, efizem pulmonar samd.

Zgomotele puternice nu fac bine sanatatii

Muzica nu zgomot!
Cand sunt suparatoare, sunetele se transforma in zgomote, iar peste un anumit prag devin nocive, urechea fiind cel dintai organ afectat.
Daca trec de 170 de decibeli, ele pot omora soarecii de laborator.
La oameni, zgomotele foarte puternice si de lunga durata produc dilatarea pupilei, cresterea adrenalinei si colesterolului in sange, palpitatii, perturbarea somnului, declansarea crizelor de epilepsie, ulcer duodenal si, desigur, pierderea partiala sau chiar totala a auzului.
Zgomotul muzicii rock poate ajunge in concerte si la 90 de decibeli, asadar ganditi-va la ce risc va expuneti si tineti cont ca dupa ultimele cercetari, majoritatea ascultatorilor acestui gen sufera adeseori de boli de stomac.

Muzica ambientala pentru relaxare


Spre deosebire de trecut , acum avem sansa de a asculta muzica preferata chiar online  pe You Tube sau radio online.
Puteti asculta posturi de radio online de muzica clasica sau ambientala direct de pe ITunes  sau Winamp
Noi ascultam , de obicei in magazinele de cadouri Juliana, muzica ambientala si multi clienti ne intreaba ce cd ascultam si daca vindem si astfel de muzica . Din pacate nu vindem astfel de muzica , ci ascultam radio online sau you tube sau trilulilu.
Puteti face cadouri de sarbatori celor dragi CD-uri sau DVD-uri cu muzica de relaxare.  Pot fi cadouri ideale , mai ales cu ocazia sarbatorilor de iarna cand oamenii au nevoie sa se relaxeze mai mult.




Niciun comentariu :